De slimme Sensor

Slimme sensoren worden binnen alle zorgsegmenten toegepast, o.a. In de ICU, ouderenzorg en zorg voor mensen met een beperking.Het gebruik verlaagt de werkdruk bij personeel, en verhoogt de zorgkwaliteit en veiligheid.

sensor


De slimme sensor is in staat om de bewegingen van een bewoner mee te volgen en te analyseren. Bij afwijkende situaties zal een sensor een alarmsignaal zenden naar de mobiele toestellen die verplegend personeel meedraagt.

 

De sensor zelf bestaat uit een Mobotix C26b camera, een op maat gemaakte infraroodring en opbouwbehuizing van Gold-IP. We spreken echter van een sensor, niet van een camera. De camerafunctie kan zo ingesteld worden dat er geen beelden worden opgenomen. 

sensor_opgedeeld-02

Voordelen

Beter slaapritme

Het is overbodig om 3 rondes te doen per nachtshift. Bewoners worden hierdoor niet uit hun slaap gehaald en ervaren dus een beter nachtritme.
50% minder slaapmedicatie

Er wordt opmerkelijk minder slaapmedicatie toegediend bij het gebruik van de slimme sensor.Virtuele nachtrondes

Verzorgend personeel moet niet ter plaatse gaan wanneer een alarmknop per ongeluk werd ingedrukt. De sensoren zouden een fysieke nachtronde kunnen vervangen door een digitale nachtronde. Hierdoor ontstaat er minder werkdruk en blijft er meer tijd over om aandacht en zorg te geven aan wie het nodig heeft.

Voorkomt dwalen

De sensor reageert nog voor een bewoner het huis of de kamer verlaat.80% minder breuken

Een meer efficiënte opvolging zorgt ervoor dat er minder nood is aan het toedienen van slaap- of kalmerende medicatie. Zorgbehoevenden zijn minder onder invloed van medicatie en gaan hierdoor  in de ochtend opmerkelijk minder kans maken op vallen.


Minder werkdruk

Het verplegend en verzorgend personeel ervaart minder werkdruk, waardoor ziekteverzuim afneemt.


Industriepark B 24/11
2220 Heist o/d Berg  

@ | info@deltacare.be
T | 015 25 11 27