Plaatsbepaling

kadex logo

Het bedrijf Kadex is in Belgie nog vrij onbekend. In Nederland heeft deze firma reeds jaren meer dan 100 installaties draaien. Ze leveren uitsluitend kwaliteitsvolle domotica oplossingen voor medisch en industrieel gebruik. Hieronder staan enkele van de meest gebruikte producten opgesomd.

Locatie zenders & alarmknoppen

Met behulp van een halszender of polszender kan er een alarm uitgezonden worden wanneer men op de knop duwt. Bovendien is er de optie met eenzelfde toestel ook de locatie te bepalen. De zenders beschikken over een kleuren LED waarmee weergeven kan worden of een oproep afgeleverd is. Hiernaast kan er ook een trilling geactiveerd worden wanneer het noodoproep afgeleverd is. Alle zenders beschikken over een bi directionele communicatie. Dit maakt het mogelijk batterij percentages te monitoren en indien gewenst hier ook alarmeringen voor uit te sturen.

halszender
polszender

Locatie ontvangers

master locator
slave locator

Deze toestellen staan in directe verbinding met de zenders. Ze zorgen ervoor dat het alarmsignaal ontvangen kan worden en verder verwerkt kan worden op de server van Kadex. Deze toestellen zenden bluetooth beacons uit, hiermee kan de locatie van de zenders bepaald worden. Hoe nauwkeuriger de gewenste locatie hoe meer ontvangers er nodig zullen zijn. De master locator (afbeelding links) wordt gevoed met behulp van POE, dit laat ons toe één centrale back-up batterij te plaatsen zodat de toestellen ook bij een stroomuitval kunnen blijven functioneren. De Slave locator (afbeelding rechts) staat rechtstreeks in verbinding met een master locator. Dit gebeurd draadloos en maakt het mogelijk zonder veel extra bekabeling de locatie bepaling te verfijnen.

Andere sensoren

Buiten de standaard zenders zijn er ook bed sensoren, deursensoren en beweging sensoren te verkrijgen. Met behulp van deze sensoren kan het gedrag van een persoon opgevolgd worden. Een bed sensor detecteert bijvoorbeeld hoe stabiel iemand slaapt. Dit wordt gemeten door de drukveranderingen op de sensor door bijvoorbeeld woelen. Of wanneer een persoon langer dan normaal uit zijn bed blijft voor een wc bezoek. Zo kunnen de beweging sensoren ook een val detectie uitvoeren in de badkamer.

bedsensor
motion sensor

Spreek luister verbinding

Naast sensoren bied Kadex ook toestellen aan die een spreekluisterverbinding en kamer alarmering combineren. Met de Nurse Call (afbeelding links) is akoestische bewaking mogelijk. Het toestel is in staat volledig draadloos te communiceren en kan dus eenvoudig geïnstalleerd worden. Het toestel is inzetbaar buiten de locale netwerken met behulp van een 4G connectie. De nurse Call heeft een interne batterij die voor 2 uur na spanningsuitval voor alarmeringen kan zorgen.

Industriepark B 24/11
2220 Heist o/d Berg  

@ | info@deltacare.be
T | 015 25 11 27